Vaše omiljeno kino

Molimo odaberite omiljeno kino, time će pretraga na Cineplexx.hr biti prilagođena vašem odabiru.

Preskoči

Vaše omiljeno kino

  • Cineplexx City Center one East
  • Cineplexx City Center one Split


O Cineplexxu

Početak


Constantin Film-Holding je osnovan 1951. godine u Austriji kao filmska distribucijska kuća. Drugo uporište je stvoreno krajem 1960-ih u kinoprikazivačkom segmentu, unutar kojeg je do početka '90-ih otvoreno 25 tradicionalnih kina i kino centara.

Zatim je 1993. godine slijedio zaokret. Osnovan je Cineplexx Cine Operations GmbH, podružnica tvrtke Constantin Film-Holding. U to vrijeme je u Austriji zatvoren veliki broj tradicionalnih kina, zbog ulaska multipleksa na tržište kino industrije. Constantin Film je reagirao na ove promjene, te je u Austriji osnovana grupa od 19 kina i 153 filmskih platna. Osim njih, dio grupacije su i tradicionalna kina sa ukupno 16 dvorana.

Širenje izvan Austrije


2009. godine je osnovan Cineplexx International, te je time počelo širenje Cineplexxa izvan granica Austrije. Prvo takvo kino je otvoreno u gradu Bolzanu u Južnom Tirolu u Italiji.

Cineplexx Hrvatska


U travnju 2011. je otvoreno kino u Splitu u City Centru one s kapacitetom od 1298 sjedala.
U veljači 2012. godine je otvoreno novo kino u Zagrebu u City Centru one East s kapacitetom od 968 sjedala.

Vodeća tržišna pozicija na Balkanu


Iste godine su također otvorena kina u Srbiji, Crnoj Gori i Sloveniji i Makedoniji. Posljednje veliko širenje bilo je u rujnu 2019. godine kada je otvoreno multipleks kino u Satu Mare, Rumunjskoj. Trenutno, Cineplexx posjeduje 109 kino platna izvan Austrije.

Danas Cineplexx ima jaku tržišnu poziciju s 50 multipleks i 6 tradicionalnih kino lokacija u Austriji, Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Albaniji, Kosovu, Grčkoj, Rumuniji i Italiji s približno 300 kino dvorana. U bliskoj budućnosti je planirano otvaranje još četiri nova multipleksa. S oko 1500 zaposlenika, Cineplexx kina godišnje posjeti 11 milijuna posjetitelja.

Zadnja promjena: Listopad 2019.