Vaše omiljeno kino

Molimo odaberite omiljeno kino, time će pretraga na Cineplexx.hr biti prilagođena vašem odabiru.

Preskoči

Vaše omiljeno kino

  • Cineplexx City Center one East
  • Cineplexx City Center one Split

Pamtim samo sretne dane

Ocjena

Zvijezda(e)

ocjena,

Nema ocjena,
budite prvi koji će ocijeniti ovaj film!

Pamtim samo sretne dane

Dok sjedi u restoranu koji predstavlja čekaonicu za drugi svijet, umorni starac promatra goste restorana koji predstavljaju njega i njegovu najužu obitelj tokom bitnih trenutaka njegova života.

Originalni naslov: Pamtim samo sretne dane
U kinu od: 04.04.2024
Dužina filma: 72 minuta(e)
Država/Godina: HRV/2023
Žanr: drama
Glumci: Radko Polic, Zlatko Buric, Stjepan Peric
Redatelj: Nevio Marasovic
Distribucija: Jučer
Dobna preporuka: (12)

Dostupno u

  • Digital 2D

Sadržaj

Proljeće. Starac u crnom odijelu ulazi u vrt šarmantnog restorana punog gostiju. Sjeda sam za jedan od stolova gdje ga poslužuje Konobar koji se ophodi sa Starcem neobično prisno i pažljivo.
Čekajući svoju narudžbu, Starac krati vrijeme promatrajući ljude oko sebe i slušajući njihove razgovore; par studenata na prvom spoju, mladu obitelj sa kćeri koja slavi rođendan, bračni par čija rasprava prerasta u svađu…
Akteri i situacije se mijenjaju, vremenske prilike se postepeno kvare. Sunce zalazi, a gosti i njihovi razgovori istovremeno postaju sve mračniji i turobniji, a sve to počinje utjecati i na Starca, koji se, promrzao od hladnoće seli u unutrašnjost restorana.
Gosti koje Starac zatiče u restoranu su još mračniji.
Neurotična sredovječna žena i muž tupog pogleda prisjećaju se svog prvog spoja, narcisoidni političar drži govor pred svojom sljedbom …
Vani, u mraku, počinje padati snijeg.
Sve to kreće djelovati kao neki uvrnuti san koji se može svakog trenutka pretvoriti u pravu noćnu moru iz koje se Starac ne može probuditi. Promatra ljude kao da ih poznaje, osluškuje njihove razgovore, kao da ih je već čuo.
U jednom trenutku, postaje jasno da je Starac je zapravo umro i promatra svoj vlastiti život. Gosti za stolovima predstavljaju njega i njegovu najbližu obitelj u raznim, ključnim fazama njegova života. Kao u nekoj dramaturškoj slagalici, prvobitno nepovezane i fragmentirane priče dobivaju puni smisao kao cjelina. Bogata tapiserija u kojoj pratimo tragičan život jednog starca punog žaljenja, gorčine i krivih odluka koje je sada prisiljen gledati sa strane prije nego otiđe na drugi svijet. Zapostavljanje obitelji zbog karijere, samoubojstvo kćer njegovom krivicom i razočaranje u sina samo su neke od epizoda kroz koje u ovoj alegoriji života putujemo zajedno s njim.

Sva vremena projekcija

Online kupovina, Rezervacija Online kupovina, Rezervacije nisu moguće Kupovina na licu mjesta Nije dostupno

Vaša ocjena

Ovdje možete ostaviti vašu ocjenu

Da biste koristili ovu funkciju, morate se prijaviti.Ako još niste otvorili svoj korisnički račun, možete se registrirati ovdje.