Vaše omiljeno kino

Molimo odaberite omiljeno kino, time će pretraga na Cineplexx.hr biti prilagođena vašem odabiru.

Preskoči

Vaše omiljeno kino

  • Cineplexx City Center one East
  • Cineplexx City Center one Split

Mishima: 25. studeni - dan kada je odlučio o svojoj sudbini

Mishima: 25. studeni - dan kada je odlučio o svojoj sudbini

U razdoblju od 18. rujna do 28. rujna 2014. godine ekskluzivno u kinu Cineplexx Centar Kaptol održat će se MAXtv Filmomanija 8 – osma po redu filmska revija recentne europske i svjetske kinematografije koja će gledateljima donijeti izbor najzanimljivijih filmova s najznačajnijih svjetskih filmskih festivala!
Tijekom revije koja će trajati punih deset dana bit će prikazano više od dvadeset filmova koji su svoje premijere imali na filmskim festivalima u Tokiju, New Yorku, Londonu, Sundanceu, Veneciji, Berlinu, Cannesu i mnogim drugima.

Originalni naslov: 11•25 jiketsu no hi: Mishima Yukio to wakamono-tachi
U kinu od: 18.09.2014
Dužina filma: 119 minuta(e)
Država/Godina: JPN/2012
Žanr: drama
Glumci: Arata Iura, Kazuki Tsujimoto, Shinobu Terajima
Redatelj: Koji Wakamatsu
Distribucija: Continental Film d.o.o.
Dobna preporuka:

Dostupno u

  • Digital 2D

Sadržaj

Dana 25. studenog 1970. godine jedan čovjek je počinio ritualno samoubojstvo u središtu japanskog ministarstva obrane u Tokiju, ostavivši iza sebe kontroverze koje odjekuju i danas. Ime mu je bilo Yukio Mishima, a radilo se o jednom od najvećih i najpoznatijih japanskih novelista. Uz još četiri pripadnika svoje privatne vojske, Mishima je uzeo za taoca komandanta i pozvao okupljanje vojske ispred Ministarstva, a sve u cilju odbacivanja tadašnjeg društvenog poretka i povratka japanskog carstva. Kada su ga vojnici ismijali, Mishima je skratio svoj govor te se povukao u komandantov ured gdje je počinio „seppuku“ – ritualno samoubojstvo kojeg su počinjavali samurajski ratnici zarivši si nož u trbuh prije nego mu je jedan od kolega odrubio glavu. Što je Mishima zaista želio postići ovim činom? I čemu je svjedočio u posljednjim trenucima svoga života?

Nagrade i festivali: Cannes Film Festival – službena konkurencija

Sva vremena projekcija

Online kupovina, Rezervacija Online kupovina, Rezervacije nisu moguće Kupovina na licu mjesta Nije dostupno

Vaše mišljenje

Ovdje možete ostaviti svoje mišljenje

Da biste koristili ovu funkciju, morate se prijaviti.Ako još niste otvorili svoj korisnički račun, možete se registrirati ovdje.