Vaše omiljeno kino

Molimo odaberite omiljeno kino, time će pretraga na Cineplexx.hr biti prilagođena vašem odabiru.

Preskoči

Vaše omiljeno kino

  • Cineplexx City Center one East
  • Cineplexx City Center one Split

Djeca sa CNN-a

Ocjena

Zvijezda(e)

ocjena,

Nema ocjena,
budite prvi koji će ocijeniti ovaj film!

Djeca sa CNN-a

Film Djeca sa CNN-a temeljen je na dramskom tekstu, koji je uspješno proizveden 2006. godine u Pozorištu mladih u Sarajevu, a potom 2008. godine i u Zagrebu. Obje predstave višestruko su nagrađivane.

Originalni naslov: Djeca sa CNN-a
U kinu od: 19.05.2022
Dužina filma: 86 minuta(e)
Država/Godina: HRV/2006
Žanr: drama
Glumci: Iva Mihalić, Amar Bukvić, Dragan Despot, Sreten Mokrović, Damir Lončar, Siniša Popović, Anja Đurinović Rakočević, Muhamed Hadžović
Redatelj: Aida Bukvić
Distribucija: Kreativna de Kultura
Dobna preporuka:

Dostupno u

  • Digital 2D

Sadržaj

Poslije pada Srebrenice, gdje je izgubio oca i dva brata, Dino se kao izbjeglica nastanio u Zagrebu. Došao je s tetom i petogodišnjim bratom koji je odmah, kao ratno siroče, poslan s izbjegličkim konvojem u Dansku. Dino radi kao ulični čistač i stanuje kao podstanar kod Gogoa, slikara i bivšeg branitelja, a jedina veza sa svijetom mu je telefonska govornica s koje komunicira s prijateljem Fahrom u Sarajevu. Fahru je zadesila slična sudbina kao Dinu - u srebreničkom genocidu izgubio je brata. Dinin život promijenit će dolazak Dore, njegove nove sustanarke, studentice koja radi “noćnu” u jednom zagrebačkom hotelu. Oboje će uskoro saznati da dijele istu bolnu sudbinu. - Dino je preživio srebernički genocid, a Dora je iz Vukovara - oboje dijele gorko ratno iskustvo bijega iz opkoljenih gradova - Srebrenice i Vukovara. Dinin emotivni lom dogodit će se u trenutku objave video snimke na kojoj jedinica Škorpiona ubija srebreničke mladiće, među kojima on prepoznaje svoju braću…

Je li ljubav između dvoje toliko različitih,ali ipak sličnih ljudi uopće moguća, ili je tek samo okidač kako bi krenuli sami u potragu za svojim vlastitim identitetima?

U pristupu temi film ide korak dalje, razrađujući odnos glavnog junaka s okolinom i razmatrajući posljedice srebreničke ratne traume te indirektno propitujući nikad aktualnije pitanje terorizma u Europi. Glavni cilj filma je senzibilizirati širu javnost na kulturu sjećanja i pamćenja, posebice u odnosu na genocid 1995. u Srebrenici kao i za pitanje izbjeglica, terorizam i drugačijeg u dominantno zapadnom okruženju, te pitanje islama i europskih muslimana.

Sva vremena projekcija

Online kupovina, Rezervacija Online kupovina, Rezervacije nisu moguće Kupovina na licu mjesta Nije dostupno

Vaša ocjena

Ovdje možete ostaviti vašu ocjenu

Da biste koristili ovu funkciju, morate se prijaviti.Ako još niste otvorili svoj korisnički račun, možete se registrirati ovdje.