Vaše omiljeno kino

Molimo odaberite omiljeno kino, time će pretraga na Cineplexx.hr biti prilagođena vašem odabiru.

Preskoči

Vaše omiljeno kino

  • Cineplexx City Center one East
  • Cineplexx City Center one Split

Čuvari galaksije

Čuvari galaksije

Nakon superpopularnih franšiza o superjunacima poput Ironmana, Thora, Kapetana Amerike i Osvetnika, Marvel donosi još jednu blockbuster uspješnicu: Čuvare galaksije. Ovog puta protagonisti filma predstavljaju ekipu otpadnika doslovno svemirskih proporcija, a predvodi ih Peter Quill (Chris Pratt).

Originalni naslov: Guardians of the Galaxy
U kinu od: 31.07.2014
Dužina filma: 122 minuta(e)
Država/Godina: USA/2014
Žanr: akcija, avantura
Glumci: Chris Pratt, Vin Diesel, Zoe Saldana
Redatelj: James Gunn (II)
Distribucija: 2i Film d.o.o.
Dobna preporuka:

Dostupno u

  • Digital 2D
  • Digital 3D

Sadržaj

Nakon što se nađe na meti nemilosrdnog Ronana koji silno želi predmet u njegovom posjedu, Quill je primoran udružiti snage sa najneobičnijim timom odmetnika među kojima su Rocket, revolveraški rakun; Groot, humanoid nalik na stablo; smrtonosna i enigmatična Gamora, te osvetnički nastrojen Drax Razarač. Quillu neće biti potrebno mnogo vremena da shvati da mistična kugla koju želi Ronan ne donosi ništa osim strahota i prijetnju ravnoteži u svemiru, stoga će morati učiniti sve da spriječi narušavanje stabilnosti.

Čuvare galaksije, nastale 1969. godine, autori su smjestili u daleko 31. stoljeće, a prema riječima producenta Kevina Feigea oni su „najrizičnija priča koju je Marvel ekranizirao od Ironmana, ali to znači da sada možemo nastaviti raditi na elementima iznenađenja koje nudimo publici te tako premašiti i sva očekivanja. Volim taj osjećaj da sam u mogućnosti predstaviti nešto originalno iako je bazirano na već klasičnom stripu jer taj svijet nije poznat širokoj publici. Zato se nadam da ovim filmom donosimo nešto veoma novo, svježe i uzbudljivo. “ zaključio je Feige. Redatelj James Gunn dodao je da su mu Čuvari galaksije „omogućili slobodu isključivo zbog toga što nemaju toliko okorijelu fan bazu kao recimo Osvetnici pa omogućuju da se ekranizaciji njihova svijeta pristupi potpuno slobodno bez straha da će publika doći u kino s već finaliziranom vizijom likova“.
br> Uloga Petera Quilla pripala je tako Chrisu Prattu, poznatom uglavnom po humorističnim ulogama, ali prema Gunnovim riječima upravo je on bio taj koji je imao pravi omjer kvaliteta tog lika; bio je dovoljno sexy, dovoljno cool i dovoljno zabavan da utjelovi lik ovog nesvakodnevnog junaka, klinca u duši.
Zoe Saldana dala je ravnotežu ovom pretežno muškom timu, a svojom pojavom trebala bi zagolicati i maštu publike. Saldana je prema mišljenju ekipe donijela savršenu dozu mana liku koji je neustrašiv i lako pamtljiv, ali to ne znači nužno i da treba biti obožavan. A Vin Diesel i Bradley Cooper? Za njih su ovo svakako nesvakidašnje uloge i kostimi s kojima se mogu stopiti samo najbolji.

Sva vremena projekcija

Online kupovina, Rezervacija Online kupovina, Rezervacije nisu moguće Kupovina na licu mjesta Nije dostupno

Vaša ocjena

Ovdje možete ostaviti vašu ocjenu

Da biste koristili ovu funkciju, morate se prijaviti.Ako još niste otvorili svoj korisnički račun, možete se registrirati ovdje.