Vaše omiljeno kino

Molimo odaberite omiljeno kino, time će pretraga na Cineplexx.hr biti prilagođena vašem odabiru.

Preskoči

Vaše omiljeno kino

  • Cineplexx City Center one East
  • Cineplexx City Center one Split

Čovjek iz sjene

Ocjena

Nema ocjena,
budite prvi koji će ocijeniti ovaj film!

Čovjek iz sjene

Film je nominiran u čak osam Oscar kategorija uključujući i one za: najbolji film, Adam McKay za režiju, Amy Adams za sporednu glumicu i Sam Rockwell za sporednog glumca.

Originalni naslov: Vice
U kinu od: 31.01.2019
Dužina filma: 132 minuta(e)
Država/Godina: USA/2018
Žanr: biografski, drama, komedija
Glumci: Alison Pill, Amy Adams, Steve Carell, Christian Bale, Sam Rockwell
Redatelj: Adam McKay
Distribucija: Blitz doo
Dobna preporuka: (15)

Dostupno u

  • Digital 2D

Sadržaj

Annapurna Pictures te nagrađivani scenarist i redatelj Adam McKay (THE BIG SHORT) predstavljaju smionu i subverzivnu komediju ČOVJEK IZ SJENE.
Film prati pedeset godina Cheneyjevog (Christian Bale) složenog putovanja od ruralnog Wyominga gdje je radio kao električar do Washingtona u kojem je bio de facto predsjednik SAD-a. Ovo je humoristični, ali i mračni te često uznemirujući pogled na upotrebu i zloupotrebu institucijske moći. U McKayjevim iskusnim rukama dihotomija između Cheneyja kao odanog obiteljskog muškarca te kao političkog lutkara ispričana je na vrlo intimni, dosjetljivi i narativno smioni način. Cheney je uz pomoć svoje sposobne i odane žene, Lynne (Amy Adams) te uz mentorstvo naprasitog Donalda Rumsfelda (Steve Carell) uspio ugurati se u političku tkaninu Washingtona, počevši od Nixonove administracije, nakon čega je postao šef osoblja Bijele kuće neće moći probiti kroz određena vrata. Makar nije mogla sama uzeti moć u svoje ruke, znala je kako postići da drugi to učine za nju.“
Što je više McKay istraživao Cheneyjevu političku karijeru to je bolje uspijevao shvatiti koliko je Cheney utjecao na američku politiku. Zaključio je da je njegova misija napisati scenarij koji će nadići politička uvjerenja i obraditi pitanja koja si svi postavljamo: „Ovo je divovsko poglavlje političke povijesti SAD-a koje, po meni, nije bilo dovoljno istraženo na velikom ekranu. Ključno je kako bismo mogli shvatiti kako smo se našli u ovoj situaciji kad se politički konsenzus postiže putem oglašavanja, manipulacija i dezinformacija. A Dick Cheney je bio u središtu svega toga.“

Sva vremena projekcija

Online kupovina, Rezervacija Online kupovina, Rezervacije nisu moguće Kupovina na licu mjesta Nije dostupno

Vaše mišljenje

Ovdje možete ostaviti svoje mišljenje

Da biste koristili ovu funkciju, morate se prijaviti.Ako još niste otvorili svoj korisnički račun, možete se registrirati ovdje.


Komentari ostalih korisnika

popcorn-critics, 07.02.2019

Previše očekivao očito

Oduševio me trailer i čekao sam film 2 mjeseca, očekivao sam puno više, film nije loš, međutim ništa posebno..Fali i radnje, prikazano je dosta kao pričanje priče o dicku i priča je neki livi lik...uglavnom može se pogledat, zanimljivo.