Vaše omiljeno kino

Molimo odaberite omiljeno kino, time će pretraga na Cineplexx.hr biti prilagođena vašem odabiru.

Preskoči

Vaše omiljeno kino

  • Cineplexx City Center one East
  • Cineplexx City Center one Split

Svečana premijera "Američki varalice"

20.01.2014
Zagreb, 20.01.2014. - U prepune dvije dvorane kina Cineplexx Centar Kaptol održana je dugoočekivana svečana premijera najnagrađivanijeg filma godine – „Američki varalice“. Da film plijeni pozornost kako medija i publike tako i domaćih zvijezda potvrđuje činjenica da su mnoge od njih došle među prvima u Hrvatskoj pogledati novo ostvarenje redatelja Davida O. Russella koji je prošloga tjedna ušao u povijest Akademije kao prva osoba u povijesti kojoj je uspjelo dvije godine za redom snimiti film koji je nominiran u sedam najvažnijih kategorija za Oscara – film, redatelj, glumac, glumica, sporedni glumac, sporedna glumica i scenarij. Prošle je godine to uspio s filmom „U dobru i zlu“ („Silver Linings Playbook“), a ove upravo s „Američkim varalicama“.

U filmu „Američki varalice“ glavne su uloge ostvarili Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper i Jennifer Lawrencesvi redom nominirani u svojim glumačkim kategorijama za prestižnu nagradu Oscar. Glumice Amy Adams i Jennifer Lawrence već su osvojile nagradu Zlatni globus za najbolju glavnu odnosno sporednu glumicu, a također su glavni favoriti i za Oscara. Osim tih nagrada, film „Američki varalice“ osvojio je nagradu Zlatni globus za najbolji film godine, a još prije mjesec dana Udruženje kritičara New Yorka također ga je proglasilo najboljim filmskim ostvarenjem 2013. godine.

Tijekom tri dana pretpremijernog prikazivanja (17.-19.01.) u izrazito ograničenoj kino distribuciji film je pogledalo nešto malo više od 4.500 gledatelja što je fantastičan rezultat i najbolji pokazatelj da domaća publika izrazito cijeni kvalitetne filmove.

Gosti svečane premijere


Domaćoj premijeri koja je sinoć održana uz prisustvo velikog broja uglednih gostiju i medija nazočili su, između ostalih, Žanamari Lalić, Danijela Trbović, Barbara Kolar, Iris Androšević, Rene Bitorajac, Dubravko Šimenc, Zoran Primorac, Mirna Zidarić, Ivana Ergić, Sandi Cenov, Ivica Zadro, Nera Stipičević i mnogi drugi.

Priča smještena u zavodljivi svijet jednog od najpoznatijih skandala koji su potresli američku naciju, film „Američki varalice“ priča priču o briljantnom prevarantu Irvingu Rosenfeldu (Bale) koji je skupa sa svojom jednako briljantnom britanskom partnericom i ljubavnicom Sydney Prosser (Adams) prisiljen raditi za divljeg rastrojenog agenta FBI-a Richieja DiMasa (Cooper), koji ih oboje gura u opasni i zavodljivi podzemni svijet Jerseyja prepunog mafije.
Renner glumi Carmena Polita, strastvenog, promjenljivog političara New Jerseyja uhvaćenog između prevaranata i Federalaca. Irvingova nepredvidljiva supruga Rosalyn (Lawrence) mogla bi biti karika koja nedostaje da se cijeli njihov svijet u potpunosti sruši.
Poput Russellovih prethodnih filmova („Boksač“, „U dobru i zlu“), film „Američki varalice“ poigrava se sa žanrom hvatajući se na surove emocije i pitanja života i smrti.

Film je u Cineplexx kinima od 23. siječnja!

Za sve koji žele više

Postanite ponosni vlasnik Cineplexx Bonus Carda i uživajte u pogodnostima!

Na događanje

KINO ZA SVAKU OBITELJ

U Cineplexxu City Center one Split predstavljamo FAMILY FILM CLUB VIKEND + cijenu od 3,90€!

Na događanje

URONI U SVOJ SVIJET KINA!

Prijavi se na newsletter i primaj personalizirane novosti o svojim omiljenim filmovima i događajima!

Na događanje