Vaše omiljeno kino

Molimo odaberite omiljeno kino, time će pretraga na Cineplexx.hr biti prilagođena vašem odabiru.

Preskoči

Vaše omiljeno kino

  • Cineplexx City Center one East
  • Cineplexx City Center one Split

"Čefuri raus" premijera

07.01.2014
Zagreb, 07. siječnja 2014. - u Cineplexxu Centar Kaptol je u utorak navečer održana hrvatska premijera slovenskog filmskog hita "Čefuri raus", mladog redatelja Gorana Vojnovića.

Film se temelji na istoimenom bestseleru "Čefuri raus" koji je jedan od najvećih slovenskih književnih hitova svih vremena, zbog kojeg je autor završio na policiji, ali i dobio prestižnu književnu nagradu, istovremeno je smiješna i tužna priča koja tematizira život «čefura», doseljenika u Sloveniju.
Kroz glavni lik mladića, čiji su se roditelji doselili iz Bosne, roman u ležernom stilu i govornim jezikom problematizira pitanje identiteta 'drugih' i 'drukčijih' unutar većinske zajednice. Vojnović u središte pozornosti postavlja egzistencijalne probleme, kao i kulturološke različitosti, referirajući se i na kontekst nekadašnje zajedničke države.

Gosti premijere


Gosti zvijezde večeri su bili redatelj filma i autor istoimene knjige Goran Vojnović i glumac Emir Hadžihafizbegović, koji je za navedeni filma na filmskom festivalu u Cottbusu ostvario nagradu za najboljeg glumca.Također, premijeri su prisustvovali i glumci Benjamin Krnetić koji tumači ulogu Marka, Ivan Pašalić koji glumi bosanskog doseljenika Adija i Jernej Kogovšek koji tumači Dejana.
Osim navedenih, premijeri su također nazočili gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, Zdravko i Zoran Mamić, Tereza Kesovija, Aleksandar Stanković, Željko Pervan, Dino Rađa, te mnoga druga lica hrvatske umjetničke scene.Marko, Adi, Aco i Dejan sjede ispred bloka zgrada u Fužinama. Marko je ljut zbog toga što je prestao trenirati košarku, što ga zanosna televizijska voditeljica ne primjećuje i što će mu otac pobjesniti nakon što sazna da je prestao s treninzima. Adi je iziritiran činjenicom da je njegov brat Sanel ovisnik o drogi te zbog toga što njegov otac Mirsad rađe spava s konobaricama u Austriji nego se bavi problemom svoga sina. Makarovićka – vesela djevojka zadaje probleme Aci koji se želi osvetiti Damjanoviću, vozaču autobusa. Dejan je tjeskoban zbog toga što se njegova majka želi preseliti u Slovenske Konjice. Jedne noći policajci četvoricu prijatelja zaustave na cesti i u tom trenutku njihovi životi krenu u jednom potpuno drugom, neočekivanom smjeru...

Čefuri raus ekskluzivno u Cineplexxu od 09. siječnja!

Za sve koji žele više

Postanite ponosni vlasnik Cineplexx Bonus Carda i uživajte u pogodnostima!

Na događanje

KINO ZA SVAKU OBITELJ

U Cineplexxu City Center one Split predstavljamo FAMILY FILM CLUB VIKEND + cijenu od 3,90€ (29,38 kn)!

Na događanje

URONI U SVOJ SVIJET KINA!

Prijavi se na newsletter i primaj personalizirane novosti o svojim omiljenim filmovima i događajima!

Na događanje