Vaše omiljeno kino

Molimo odaberite omiljeno kino, time će pretraga na Cineplexx.hr biti prilagođena vašem odabiru.

Preskoči

Vaše omiljeno kino

  • Cineplexx City Center one East
  • Cineplexx City Center one Split

Niti potres nije zasmetao svečanoj premijeri komedije HILJADARKA!

16.09.2015

Zagreb, 15.09.2015. - Niti potres kojeg su sinoć osjetili stanovnici grada Zagreba nije zasmetao održavanju svečane premijere komedije HILJADARKA na kojoj su se brojnim uzvanicima pridružili i članovi glavne glumačke postave filma o kojem bruji cijela regija.

Film za koji se na filmskom festivalu u Sarajevu tražila karta više i koji je prošloga tjedna doživio svoju svjetsku premijeru u Banovićima gdje se u cijelosti i snimao (i gdje se odvija glavnina radnje filma) sinoć je u prepunoj dvorani kina Cineplexx Centar Kaptol doživio i svoju hrvatsku premijeru na kojoj su, između ostalih, prisustvovali i glavna glumica Aida Bukva u pratnji ostatka glumačke postave predvođenih Moamerom Kasumovićem, Slavenom Knezovićem, Vanesom Glođo, Amirom Osmanovićem, Edhemom Husićem te producentom Almirom Šahovićem i redateljem filma Nenadom Đurićem.

Snimljena u bosansko-hercegovačkoj, hrvatskoj i srpskoj koprodukciji, komedija „Hiljadarka“ sa svojom službenom kino distribucijom u hrvatskim kinima kreće od ovoga četvrtka, 17. rujna. U bosansko-hercegovačkim kinima film se prikazuje još od prošloga četvrtka, a u prvih tjedan dana u tamošnjim kino dvoranama vidjelo ga je već preko 10 tisuća ljudi što je za jedan domaći film fantastičan rezultat. „Hiljadarka“ će se od ovoga četvrtka također započeti prikazivati i u kinima u Srbiji i Crnoj Gori, a od 1. listopada imat će ju priliku vidjeti i kino publika u Sloveniji.

Radi se o vrlo ambicioznom projektu snimljenom prema originalnom scenariju uspješnog bosansko-hercegovačkog pisca Zilhada Ključanina na čijem se razvijanju radilo nekoliko godina. Glavni lik filma je mladić Atif Kurtović koji prvi puta u životu silazi u rudarsku jamu kako bi nastavio točno tamo gdje je njegov sada umirovljeni otac stao – postao rudar-udarnik. Međutim, njegova sudbina ubrzo se u potpunosti mijenja kada bude izabran kao lice koje će krasiti najvrijedniju novčanicu u državi – novčanicu u iznosu od tisuću dinara (tzv. „hiljadarku“). Tako se Atif uskoro nađe na putu za Beograd gdje će ga Titov osobni fotograf uslikati za povijest. U cijelu priču uskoro ulazi i mlada djevojka čiji nadimak nije slučajno „Hiljadarka“ u koju se Atif do ušiju zaljubljuje. A kada Tito najavi svoj osobni posjet Atifovom rodnom gradiću – za sve junake ove simpatične priče započet će avantura koju će pamtiti do kraja života.

Za sve koji žele više

Postanite ponosni vlasnik Cineplexx Bonus Carda i uživajte u pogodnostima!

Na događanje

KINO ZA SVAKU OBITELJ

U Cineplexxu City Center one Split predstavljamo FAMILY FILM CLUB VIKEND + cijenu od 3,90€ (29,38 kn)!

Na događanje

URONI U SVOJ SVIJET KINA!

Prijavi se na newsletter i primaj personalizirane novosti o svojim omiljenim filmovima i događajima!

Na događanje