Vaše omiljeno kino

Molimo odaberite omiljeno kino, time će pretraga na Cineplexx.hr biti prilagođena vašem odabiru.

Preskoči

Vaše omiljeno kino

  • Cineplexx City Center one East
  • Cineplexx City Center one Split

Cineplexx proglašen najboljim kino prikazivačem u Europi

24.06.2016

Barcelona, 23.06.2016. - Međunarodno udruženje kina UNIC proglasilo Cineplexx najboljim kino prikazivačem u Europi. Nagrada „Kino prikazivač godine“ uručena je Christianu Langhammeru, rukovodećem partneru tvrtke Cineplexx, na ovogodišnjoj CineEurope konvenciji u Barceloni, koja predstavlja najveći europski sajam u filmskoj industriji.

Nagrada „Kino prikazivač godine“ se jednom godišnje dodjeljuje prikazivaču koji je sa svojim rezultatima, novim projektima, rastom i pozicijom na tržištu doprinio pomicanju granica u ovoj industriji.

„Veoma sam sretan zbog ove nagrade, koju želim podijeliti sa cijelim svojim timom i našim zaposlenicima kojih u ovom trenutku ima više od 1.300. Posebno se zahvaljujem poslovnom partneru Christofu Papouseku.“, izjavio je Christian Langhammer nakon dodjele. Christian je zajedno s Christofom Papousekom 2009. godine osnovao tvrtku Cineplexx International, s kojom su postavili kamen temeljac za razvoj kina izvan Austrije. Cineplexx trenutno uspješno posluje u Hrvatskoj, Italiji i šest drugih zemalja jugoistočne Europe, od Slovenije do Grčke.
Andrew Sunshine, Co-Managing direktor CineEurope-a istaknuo je da je Cineplexx jedan od najmlađih i najuspješnijih kino prikazivača u Europi i da su za ovaj uspjeh bile presudne Langhammerove liderske sposobnosti i vještine. Phil Clapp, predsjednik Međunarodnog udruženja kina UNIC izjavio je: „Cineplexx je postao jedan od najdinamičnijih i najinovativnijih paneuropskih kino prikazivača. Neizmjerno cijenimo njihovu posvećenost u ponovnoj izgradnji i razvoju kulture odlaska u kino u jugoistočnoj Europi“.

Cineplexx je među prvima u potpunosti izvršio proces digitalizacije u svojim dvoranama i u stalnoj je potrazi da svojim posjetiocima predstavi neke od najsuvremenijih tehnologija. Trenutno u Austriji Cineplexx prikazuje filmove u IMAX tehnologiji na čak pet lokacija, dok je prošle godine uspješno otvoren Dolby Cinema u Linzu, prvi na njemačkom govornom području. Na tržištu Hrvatske, zajedničkom suradnjom Cineplexxa i City Centera one, Cineplexx u 2015. godini bilježi porast broja posjetitelja od 30%. U prvom kvartalu 2016. godine zabilježen je porast od preko 40%, a trend rasta se nastavlja i u drugom kvartalu.

Cineplexx je austrijska kino grupacija s preko četiri desetljeća iskustva u ovoj branši. Danas Cineplexx mrežu čini 41 multipleks i 6 tradicionalnih kina u Austriji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Makedoniji, Albaniji, Grčkoj i Italiji, s 296 kino dvorana. S oko 1.300 zaposlenih, Cineplexx kina godišnje posjeti više od 12 milijuna gledatelja.

Za sve koji žele više

Postanite ponosni vlasnik Cineplexx Bonus Carda i uživajte u pogodnostima!

Na događanje

KINO ZA SVAKU OBITELJ

U Cineplexxu City Center one Split predstavljamo FAMILY FILM CLUB VIKEND + cijenu od 3,90€ (29,38 kn)!

Na događanje

URONI U SVOJ SVIJET KINA!

Prijavi se na newsletter i primaj personalizirane novosti o svojim omiljenim filmovima i događajima!

Na događanje