Vaše omiljeno kino

Molimo odaberite omiljeno kino, time će pretraga na Cineplexx.hr biti prilagođena vašem odabiru.

Preskoči

Vaše omiljeno kino

  • Cineplexx City Center one East
  • Cineplexx City Center one Split

Wozzeck, NY MET, 2020


subota, 11. siječnja 2020.

Cijena ulaznice za 4 ili više opera 90 KN
Pojedinačna cijena ulaznice 100 KN
Grupna cijena (5 ili više ulaznica za jednu operu) 80 KN

Ulaznice potražite na blagajni kina ili online!

Ovaj događaj je prošao.

Kratki sadržaj

Yannick Nézet-Séguin dirigira novom režijom ekspresionističkog remek-djela Wozzeck Albana Berga, koja se zbog svoje iznimnog emocionalnog naboja i sjajnih glazbenih dionica smatra jednom od najznačajnijih opera 20. stoljeća. Skladana tijekom i netom nakon Prvog svjetskog rata, Berg u svom djelu opisuje tamnu stranu opsjednutosti vojnika zlom u društvu koja je u Kentridgeovoj režiji predstavljena trošnim konstrukcijama stuba, rampi, uništenog namještaja i raznim krhotinama. Njegove vlastite ugljenom nacrtane slike, koje se projiciraju s drugim crtežima, kartama i filmskim isječcima, evociraju stravične prizore oborenih aviona, gas maski i bojnih polja. Peter Mattei debitira u ulozi Wozzecka. Partnerica mu je Elza van den Heever u ulozi majke njegova djeteta Marije. Wozzeckove mučitelje igraju Christopher Ventris u ulozi Majora, Gerhard Siegel u ulozi Kapetana i Christian Van Horn u ulozi Doktora. Andrew Staples debitira u Mtu ulogom Andresa. Kentridge, koji je već režirao Bergovu Lulu i Šoštakovičvev Nos, ovu je produkciju, koja je dobila najviše kritike struke i gledatelja, režirao za Festival u Salzburgu 2017. Ova je opra koprodukcija Meta, Canadian Opera Company, Opera Australia i Salzburškog festivala.

Cijena ulaznice za 4 ili više opera 90 KN
Pojedinačna cijena ulaznice 100 KN
Grupna cijena (5 ili više ulaznica za jednu operu) 80 KN

Ulaznice potražite na blagajni kina ili online!

NAPOMENA: Kupnja pretplate online je moguća samo ukoliko kupujete ulaznice za cijelu sezonu. Pretplata za manje od 10 prijenosa je dostupna isključivo na blagajnama kina.

CINEPLEXX BONUS CARD: Ulaznice kupljene u pretplati nije moguće platiti sredstvima s Cineplexx Bonus Carda.Za kupovinu ulaznica za pojedinačne prijenose ne postoji popust za kupovinu Cineplexx Bonus Cardom. Bodovi se skupljaju regularno (za dvije ulaznice dnevno) u slučaju kupovine ulaznica za pojedinačne prijenose, kao i za kupovinu pretplate.
Wozzeck, NY MET, 2020

METOVA PREMIJERA/ PRVI PUT U HD-U

Wozzeck, NY MET, 2020