Vaše omiljeno kino

Molimo odaberite omiljeno kino, time će pretraga na Cineplexx.hr biti prilagođena vašem odabiru.

Preskoči

Vaše omiljeno kino

  • Cineplexx City Center one East
  • Cineplexx City Center one Split

Ivan Grozni, Boljšoj, 2015

Nedjelja, 19.04.2015. u 17 sati

Prijenos uživo iz Akademskog državnog Teatra Boljšoj!

95,00 kn Pojedinačna predstava75,00 kn Pretplata (7 predstava)70,00 kn Grupna cijena (min. 5 osoba)

Ovaj događaj je prošao.

ivan grozni - sadržaj

Nakon krunidbe, mladi car Ivan IV, mora između 13 Boyarovih kćeri odabrati jednu za suprugu i caricu. Bira Anastasiu, i njih dvoje se na kraju ludo zaljubljuju. Kad se Boyari urote protiv njega i otruju mu voljenu ženu, car Ivan se nađe okružen neprijateljima. Moren mračnim mislima i prikazama, polako tone u ludilo.

Oslanjajući se na glazbu koju je Prokofiev skladao za Eisensteinov film Ivan Grozni 1944. godine, ovo je djelo istinski prikaz stila Boljšoja. Grigorevič moćno i fascinantno prikazuje kontroverznu vladavinu Ivana Groznog, te portretira događaje iz 16-stoljetne Rusije u zapanjujućim scenama. Njegova koreografija, puna energije, snage i divljih skokova, je također ispunjena i velikom gracioznošću i krhkošću u ženskim ulogama. Osjetljivi klasični, kao i snažni karakterni plesni stilovi se sljubljuju u kreiranju ovog epskog, bogatog bojama prikaza srednjovjekovne Rusije.

Nedavno obnovljen, Ivan Grozni je nezamjenjivi dio repertoara Boljšoj Teatra, klasik 20. stoljeća i predivno kazališno iskustvo.

Ivan Grozni, Boljšoj, 2015

Prijenos uživo
Nedjelja, 19. travnja 2015. u 17 sati
Trajanje: 135 minuta

Ivan Grozni, Boljšoj, 2015